2010-02-16 13:45:01• hírek • Gozner Gertrud

Munkában az új mentőautó

Február 15-én egy új mentőautó került a Szatmár Megyei Kórház tulajdonába - tudtuk meg Constantin Demian sajtószóvivőtől.

Az A II típusú mentő a kórház három, a város különböző részein található épülete között fogja biztosítani a páciensek szállítását: az I-es számú megyei (újkórház), a kettes számú megyei (régikórház), és a fertőző osztály (járványkórház) között - magyarázta Demian. A Fiat Ducato márkájú gépkocsi öt ülőhellyel van ellátva, valamint defibrillátorral, lélegeztetőgéppel, hordággyal és hordszékkel is fel van szerelve - tette hozzá.

A most megérkezett mentőegységet még Cseke Attila egészségügyi miniszter ígérte januári megyében tett látogatása során. A szaktárca vezetője ezáltal a megyei kórház kiadásain próbált csökkenteni, mivel havonta több tízezer lejt fizettek ki a Megyei Mentőszolgálatnak a betegek kórházak közötti szállításáért. Január folyamán ez az összeg elérte a 31 ezer lejt, ezért februárra az új autó üzembe helyezésével jelentős költségcsökkentésre van kilátás.

Cseke Attila miniszter szatmári látogatása során a szállítóautó mellett több millió lejes támogatásra is ígéretet tett, amellyel megkezdődhet a járványkórház felújítása, és a sürgősségi osztály átköltöztetése. A Megyei Tanács az idei költségvetésből egy millió lejt különített el erre a célra, a különbözetet az Egészségügyi Minisztériumtól várja.

Az új mentőautó ideiglenes bukaresti rendszámmal már munkába is állt, és a hétfői nap folyamán már több beteget is szállított a kórházak között - fejtette ki a szóvivő.



Február 15.-től állt munkába az új szállító autó


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: